Modelfotografie op de heide

Zo luidt de titel die we voor onze volgende training gekozen hebben.

Portretfotografie en modelfotografie zijn nog steeds 2 van de populairste thema’s voor heel veel fotografen. Kijk maar rond op Facebook en op Instagram en je ogen rollen uit je kop van verbazing…. Soms in positieve zin maar vaak ook in negatieve zin. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur in wat hij/zij een goede foto vindt. Het hangt in eerste instantie van je betrokkenheid met de fotograaf of met het model af. Maar we beschouwen nu even een foto van een onbekende die je al scrollend ziet voorbijkomen.
Waarom blijft je aandacht plots bij één bepaalde foto langer hangen dan bij de 1000 anderen die passeren?

Wij willen je in deze workshop/training wat richtlijnen geven (en dadelijk in de praktijk laten toepassen) hoe jij je modelfoto’s kunt verbeteren.
En we gaan beginnen bij het begin, met de instellingen van je camera. Welke instelling ga je kiezen? P, M, A, of S en waarom? Wat zijn de voor-en nadelen van iedere keuze. Welke lichtmetingsmodus ga je kiezen? Welke Autofocusmodus?

Het merk of het type van camera speelt voor deze training geen rol.

Als we dat als opwarmertje doorgenomen hebben gaan we het in de praktijk hebben over het positioneren van je model in de ruimte.
Waar plaats ik mijn model op die immense heidevlakte?
Hoe kan ik mijn model beter laten loskomen van de achtergrond? Keuze van lenzen en brandpuntsafstanden spelen hierin een grote rol.
En zo gaan we je in de praktijk bijstaan en tips en tricks geven om tot betere resultaten te komen.

Denk je dat dit voor jou een nuttige training/workshop zou kunnen zijn? Ja?  Lees dan nu even verder want het mooiste moet nog komen…....

Deze training bieden wij u gratis aan, als kennismaking met Fototraining.be.

Wanneer en waar?

Zaterdag 24 augustus 2019 om 13 uur verzamelen wij in het cafetaria van Camping Holsteenbron, Hengelhoefseweg 9 in 3520 Zonhoven.

Duur: einde voorzien tussen 17 en 18 uur.

Meebrengen: natuurlijk je camera met verschillende lenzen, geheugenkaartjes, eventueel een tweede batterij, en behoorlijk schoeisel want we gaan toch wel wat stappen.


De Teut - ZonhovenVerzamelplaats: P Camping Holsteenbron, Hengelhoefseweg 9 - Zonhoven