Lagen en Maskers in Photoshop

Digitale fotografie en fotobewerking gaan tegenwoordig hand in hand. De JPG-beelden die door de camera worden afgeleverd zijn vaak zeer goed, soms beter dan we ze zelf zouden bewerken, maar vroeg of laat dringt zich toch de noodzaak op om wat handiger te worden met het nabewerken van zijn beelden. Om erbij te horen moet je haast in RAW fotograferen of je wordt niet au sérieux genomen. Ikzelf vond in de beginjaren ook dat de foto “out of the camera” goed moest zijn wat de uitsnede, de juiste belichting, de witbalans, enz… betrof.

Na zekere tijd ontdek je dat er toch nog dingetjes kunnen ge-finetuned worden aan je foto’s en je begint je Lightroom eigen te maken. Zoals de dingen tegenwoordig zijn krijg je bij een Adobe fotografie abonnement sowieso ook Photoshop meegeleverd, dus waarom zou je toch maar niet eens proberen om een stapje verder te zetten in de wereld van de fotobewerking want voor portretten en modelfotografie is het toch handig dat je die paar vlekjes op de huid zou kunnen wegwerken. Gaat nog net met Lightroom. Maar toch…..

 

Het grote onderscheid tussen de mogelijkheden van Lightroom en Photoshop ligt hem vooral in het werken met Lagen en Maskers. En dat is nu juist het sterke punt van Photoshop. Als je eens deze werkwijze onder de knie hebt ben je al een heel eind op weg om je fotobewerkingen naar een hoger niveau te brengen. Daarom ook dat we deze workshop nu aanbieden. Maak eens één avond vrij en laat je meevoeren in de Magic World of PS. 

Start 2020 met een optie op de toekomst. 

Geen theorie maar een praktijkavond, een doe-workshop. 

Je kan best een laptop of tablet meebrengen met daarop een versie van Photoshop, eventueel een testversie om zelf mee aan de slag te gaan. Want zo leer je het meest. Is dat niet mogelijk dan kan je altijd mee volgen met je buurman en toch een hoop opsteken om later thuis uit te proberen. 

 

Waar en wanneer?

 

Maandag 6 januari van 19 uur tot 22 uur

Hoogstwaarschijnlijk in de Tuiltermolen, Zolderse Kiezel 220, 3511 Hasselt. (wordt nog bevestigd)

Van start met Photoshop. Een eerste stap is leren werken met lagen en maskers.