Basis Fotobewerking

Als uitgangspunt nemen we Lightroom en Camera Raw omdat de meeste mensen hiermee min of meer vertrouwd zijn of hiermee vertrouwd willen worden.
We gaan ons vooral beperken tot de modules Bibliotheek en Ontwikkelen.


Dat betekent dat we gaan bekijken hoe je een mappenstructuur op je harde schijf kan inrichten, hoe je foto’s kan importeren, de naam wijzigen en eventueel tag’s toevoegen. 

 

In de module Ontwikkelen gaan we dan de basisbewerkingen één voor één bespreken en inoefenen. Om een zo ruim mogelijk bewerkingspalet te kunnen hanteren gaan we vertrekken van RAW-opnames om aan het einde een mooi resultaat in JPG te kunnen exporteren. 

 

We gaan zowel werken met portretfoto’s als ook met natuurfoto’s, landschappen, tegenlichtopnames, foto’s met een zwarte achtergrond maar ook met een lichte achtergrond, enz…. Vanzelfsprekend komt ook het belang van het histogram ter sprake en hoe het te interpreteren.

 

Het is aan te raden om je eigen laptop mee te brengen met daarop een versie van Lightroom/Camera Raw (eventueel een proefversie) of een ander bewerkingsprogramma. Zodoende zullen we de theorie ook in de praktijk kunnen toepassen. Heb je geen laptop? Ook niet getreurd want door mee te kijken of met een buurman samen te werken steek je ook heel veel op.


Werk jij met een ander programma? Laat het ons weten zodat we ons eventueel kunnen voorbereiden. 

 

Wanneer en waar?

 

Zaterdag 16 november 2019 van 13.00 u.  tot 17.00u.

Locatie: Tuiltermolen, Zolderse Kiezel 220, 3511 Hasselt -Kuringen