Betrouwbare modellen gezocht!

Voor de vele trainingen en workshops die we organiseren moeten we regelmatig beroep doen op modellen want vele workshops gaan nu eenmaal over modelfotografie, portretfotografie, boudoirfotografie, enz.... Soms echter ook over belichtingstechnieken bij modelfotografie, omgang met modellen, een basis make-upcursus, en noem maar op. 
We willen graag een lijst aanleggen van vrijwilligers, die we kunnen aanschrijven met de vraag of ze interesse hebben om te poseren op een bepaalde dag, bepaald thema, locatie, vergoeding, enz.... Het model is dan vrij om hierop te reageren of niet. We zullen dan bevestigen of je uitgekozen bent voor die workshop en verdere info doorsturen. Als je eens toegezegd hebt dat je die dag zal aanwezig zijn dan gaan we er ook van uit dat je die afspraak nakomt. Wij hebben immers ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van de ingeschreven fotografen. Er kan natuurlijk nog altijd iets tussenkomen maar dan verwachten we dat je ons ZO SNEL MOGELIJK verwittigt zodat we eventueel nog schikkingen kunnen treffen. 

 

 

Waaraan moet je als model voldoen?

  • eerste vereiste is dus BETROUWBAARHEID. Een afspraak is een afspraak. Naomi Campbell mag een schitterend model zijn voor een workshop maar als ze niet komt opdagen ben je er niets mee. Een model dat eenmaal zijn of haar afspraak niet nakomt zonder bovenstaande te respecteren zal nooit nog een kans krijgen en wordt definitief van de lijst geschrapt. 
  • tweede vereiste is VRIENDELIJKHEID en EXPRESSIE. Niemand wil foto's van een nukkig en zuur model die  precies tegen haar zin staat te poseren. Expressie is zeer zeker een belangrijke gave van een goed model. Dit betreft zowel gelaatsexpressie  als ook lichaamsexpressie en -beheersing. 
  • derde vereiste is ERVARING. Dit is reeds minder belangrijk dan de 2 vorige vereisten. Iedereen moet leren en wij willen dan ook graag beginnende modellen de kans bieden om ervaring op te doen, hun portfolio uit te breiden, nieuwe samenwerkingen te vinden, enz....
  • vierde vereiste is VERZORGD UITZIEN zowel wat de huid, de haren, en kledij betreft. 
  • en als het model dan nog een goede lijn en een leuke uitstraling heeft zijn we helemaal blij. 

 

 

Wat hebben wij te bieden? 

  • je doet ervaring op in het poseren want je zal zonodig bijgestuurd worden en goede tips krijgen waardoor je beter leert poseren.
  • je krijgt camera-ervaring en je gaat je arsenaal aan poses en expressies verruimen.
  • je komt in contact met andere fotografen, waarmee je dan eventueel later weer kan afspreken voor shoots. 
  • vergoeding: afhankelijk van de soort shoot kan je rekenen op een vergoeding, die kan gaan van TFP (foto's voor je portfolio), of reisonkosten vergoed, of een vergoeding voor de uren dat je poseert. Hoe groot deze vergoeding is hangt natuurlijk af van meerdere factoren zoals afstand, ervaring, soort shoot, duur van de shoot. Het is een algemeen gegeven dat de vergoedingen voor (bedekt) topless of artistiek naakt anders zijn dan voor een portretshoot. Dit wordt natuurlijk altijd op voorhand ondubbelzinnig doorgesproken met de geselecteerde modellen. 
  • en natuurlijk hou je aan iedere workshop een aantal foto's over die je kan gebruiken voor je eigen portfolio. 

 

Interesse of nog vragen? Stuur een mailtje naar info@fototraining.be waarin je meldt dat je graag op onze lijst met modellen wil komen of dat je nog bijkomende inlichtingen wil. 


Aanmelden is volledig vrijblijvend en houdt geen enkele verplichting in. Je kan telkens beslissen of de opdracht je interesseert of niet.